Geluidsisolerend Hoogrendementsglas (HR+++)

Geluidswerend glas is een speciaal type driedubbel isolatieglas die niet alleen voor geluidsisolatie zorgt, maar natuurlijk ook voor warmte-isolatie. Als u in een drukke straat woont, geeft geluidswerend glas rust in huis.

Glas met factor tussen U = 0,4 W/m2K en U = 0,6 W/m2K

Hoogrendementsglas+++, ook wel driedubbel glas plus genoemd heeft een U-waarde tussen 0,40W/qmK en 0,60W/qmK volgens de nieuwe glasnorm NBN S 23-002. De glazen constructie is 4/12/4/12/4 (4mm floatglas / 12mm ruit scheiding / 4mm floatglas / 12mm ruit scheiding / 4mm floatglas).

Hoe werkt Geluidswerend glas

Geluidssterkte wordt weergegeven in decibellen (dB). Geluid is niet storend als het de grens van 35 dB overdag en 30 dB 's nachts niet overschrijdt. Geluidswerende beglazing beschermt tegen lawaai afkomstig van alle mogelijke bronnen van geluidsoverlast, zoals straatlawaai, stadsverkeer, snelwegen, nabijheid van spoor of luchthavens, enzovoort.

Geluidswerende beglazing vergroot het akoestisch comfort in de woning en heeft een betere geluidsdempende werking dan gewoon dubbel- of driedubbelglas.

Geluidsisolerend Hoogrendementsglas voor PVC ramen

Contacteer ons via 0800 266 09 voor een vrijblijvend offerte

Onze ramen en deuren zijn 100% Belgische PVC Ramen Belgische Productie

Vraag uw GRATIS offerte Bereken de prijs van uw ramen online!

Voordelen geluidsisolerend glas

  • Isoleert beter dan dubbel of driedubbel glas.
  • Optimaal rust en stilte in een woonomgeving.
  • Beperk het impactgeluid van regen en hagel op de ramen van veranda's.
  • Geluidswerend hoogrendementsglas verlaagt aanzienlijk de energiekosten

Nadelen geluidsisolerend glas

  • Geluidswerend hoogrendementsglas is zwaarder en dikker dan dubbele beglazing en daardoor niet zomaar in alle profielen in te bouwen.

Premies en Subsidies Geluidswerend Glas

Vervangt u ramen van enkel glas of laag rendements-dubbel-glas met hoogrendementsglas, dan komt u in aamerking voor verschillende premies. U krijgt een premie van uw netbeheer voor het plaatsen van hoogrendementsglas en een verbeteringspremie indien uw woning minsents 20 jaar oud is. Is uw woning meer dan 25 jaar oud dan komt u in aanmerking voor een renovatiepremie. Daarnaast zijn er verschillende subsiedies per gemeenten die samen met uw aannemer aangevraagd kan worden.